33. Design review (5)

 ( I-ul din vremurile de izolare COVID-19)

  Pentru a continua proiectul IAR80 R, încercăm să ne adaptăm stilul de muncă bazat pe colaborare, care avea inclus întălniri bilunare ale echipei,  cu discuții  având în fața imagini  proiectate pe un ecran mare ( cum am prezentat în precedentele postări din seria Project review), la noua situație de izolare ….

#staiîncasă

 Pe lângă  faptul că nu mai putem discuta  față în  față ( știm cu toții de ce ), au apărut probleme de logistică : studenții  membri ai echipei,  nu mai au acces la platforma 3DEXPERIENCE  la terminalele din cadrul Facultații de Aeronave.

 În aceste condiții, noul nostru coleg din echipă, Răzvan Bolba, a început să lucreze la definirea configurației aripii de IAR 80, folosind 3dxml playerul de la Dassault Systemes, ce poate fi descărcat gratuit aici ..

Se lucrează on line, pentru dezvoltarea abilitaților de proiectare în CATIA, folosind proiectul IAR 80 R ca exercițiu și nu numai atât .

Primul pas a fost dezvoltarea “drawing tree” pentru aripă 

Ce s-a proiectat pâna acum, este folosit în formă “explodată”

Prima etapă a fost exportul fișierelor din 3DEXPERINCE în 3dxml player 

Acestea  sunt imagini în 3dxml player 

În concluzie , proiectul continuă și avem convigerea că vom reuși …. chiar dacă deocamdată trebuie să  respectăm regula de bază 

#staiîncasă

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code